Aktiviteter i föreningen

Festivalmöte/Medlemsmöte 15 mars 


Välkommen till Holmgård kl. 17.00 för att planera sommarens festival samt komma med förslag på aktiviteter vi kan hitta på i föreningen.


Alla som på något sätt vill hjälpa till är välkomna att anmäla sitt intresse på projektledning@stallarholmensvikingar.se eller komma till mötet :)


*  *  *

Skosömnad


Helgen 1-2 februari lär vi oss att sy enklare skor under ledning av Agnetha från Åland.


Kursledare: Agnetha Danielsson

Tid:

Plats: Brogatan 32


FULLBOKAD!


Allt material kommer att finnas på plats.


Betalningsinformation kommer i bekräftelsebrevet.


För anmälan maila oss på hantverk@stallarholmensvikingar.se


I samarbete med Studiefrämjandet.
                     

                       *  *  *

Vikingafestival 2020!

På första styrelsemötet efter årsmötet den 5 oktober så beslutade styrelsen att det blir vikingafestival helgen 3-5 juli 2020.

Anmälan är nu öppnad! Maila till projektledning@stallarholmensvikingar så skickar vi en blankett för intresseanmälan att fylla i och skicka tillbaka.

Första festivalmötet (kombinerat med medlemsmöte) kommer att vara den 19 januari kl. 17.00 på Holmgård.

*  *  *

Uppstart Husgrupp 19 januari 2020

På årsmötet togs frågan upp om en vikingaby. Styrelsen fick uppgiften att kalla till ett möte för att tillsätta en grupp med uppgiften att ta fram ett specificerat underlag inför ett beslut om ja eller nej till att bygga och driva en vikingaby i föreningens regi. 


Är man intresserad av detta kan man välkommen till Holmgård den 19 januari kl. 18.30.


Slöjdkvällar

Följande kvällar träffas vi på Holmgård
och hantverkar tillsammans:

4 februari kl. 19.00
20 februari kl. 19.00

26 februari kl. 19.00

11 mars kl. 19.00
18 mars kl. 19.00
25 mars kl. 19.00


(Har det inte dykt upp någon deltagare en timma efter starttid så anses tillfället vara inställt. Meddelande kommer då att läggas upp i slöjdgruppen och på föreningens Facebook.)


Medtag ditt hantverk, det du behöver för att hantverka och fika, kaffe och te finns på plats.


OBS! I lokalen finns inga maskiner än så länge så det är handarbete som gäller tillsvidare.
Har du maskiner eller verktyg som du kan tänka dig skiljas från så får du mer än gärna skänka dom till Holmgård. :)


Du som inte är medlem (än) är välkommen att delta vid två tillfällen för att prova på innan du bestämmer dig för att det är så skoj att du vill bli medlem och fortsätta :)


I de fall som det blir ändrade tider/ inställt av en eller annan anledning så meddelas det på vår Facebook-sida.


Adress: Brovägen 32, Stallarholmen.

I Stallarholmen åk över bron, håll vänster mot Överselö, efter ca 300 meter, strax innan festivalområdet har du ett grått stort hus på vänster sida, där är det på övervåningen. Står Holmgård på dörren. :)


*  *  *

Stallis på Vift


Föreningens grupp för de medlemmar som vill besöka andra marknader men inte har eget tält att sova i. På några utvalda marknader bokas plats för ett par av föreningens botält i vilka medlemmar utan eget tält kan boka sovplats. Först till kvarn gäller och info om när det är dags att boka står i medlemsbrevet så håll utkik efter dom. Denna grupp har oftast gemensam matlagning, man hjälps åt med att resa/riva lägret mm.


Har man eget tält så kan man boka in sig själv på dessa marknader med önskemål att få stå tillsammans med föreningens tält. Huruvida det går eller inte är helt upp till marknadsarrangören, men man kan ju alltid vara delaktig i Stallislägret ändå. Äta tillsammans, hantverka och umgås i lägret osv.


Är du medlem men inte får ditt medlemsbrev? Maila din adress till kontakt@stallarholmensvikingar.se så ser vi till att det kommer.