Aktiviteter i föreningen

Projekt Vanaheim

Eftersom vi tycker att ungdomsverksamhet är viktigt, bestämde vi oss 2005 för att satsa pengarna från kulturpriset på ett projekt i Stallarholmsskolan,

Projekt Vanaheim.

Projektet omfattade två fjärdeklasser och två åttondeklasser, totalt ca 90 elever. Efter en hel del uppdrag under vintern, utmynnade detta i ett tvådagars vikingaläger på hemlig plats. Skolbarnens besök i vikingabyn blev väldigt lyckat. Vi hade laddat med mycket aktiviteter, både dagliga och nattliga äventyr.

Barnen och ungdomarna fick pröva på hantverk av olika slag, exempelvis att tälja i trä, smide, smyckestillverkning, väva band i brickvävsteknik och mycket annat. Två dagar

utan mobil, MP3-spelare, klocka och andra nymodigheter från 2000-talet gick faktiskt rätt bra. Jeans och T-shirt fick också stanna hemma. Alla var klädda som vikingar, och

sov i tält med halm som madrass - alltså ett riktigt vikingaliv.

Detta har blivit en årlig händelse för Stallarholmsskolans fjärde-klassare, som kan se lite olika ut från år till år. Informationen här är censurerad då det är en "hemlig" resa barnen gör.

Hantverk

Under höst, vinter & vår så träffas flitiga vikingar och skapar nytt inför kommande vikingasäsong. Det sys kläder, vävs brickband, nålbinds. Det tillverkas knivar, kistor, bänkar och mycket mer.

 

Vi träffas onsdagar kl. 18.00 i Stallarholmsskolans slöjdsalar. Medtag det du vill hantverka med, fika och glatt humör. Välkommen!

 

Ett par gånger per år har vi hantverkshelger då vi träffas för att hantverka tillsammans. Sömnad, brodyr, smide, brickbandsvävning, nålbindning och snickeri är lite av vad det pysslas med under dessa helger.